Slimmer werken,
blije klanten

Gecertificeerde Lean Six Sigma Green Belts

Een IASSC gecertificeerde Lean Six Sigma Green Belt (ICGB) is een professional die de Lean Six Sigma methodologie goed beheerst en verbeteringsprojecten zowel kan leiden als ondersteunen, meestal deeltijds. Een Lean Six Sigma Green Belt beheerst een gevorderde kennis van alle aspecten binnen de DMAIC fases. Hij weet hoe Six Sigma hulpmiddelen te gebruiken en interpreteren en kan de basisprincipes van Lean toepassen.

Certificering

Het IASSC Certified Lean Six Sigma Green Belt (ICGB) examen is gebaseerd op de IASSC Universally Accepted Lean Six Sigma Body of Knowledge for Green Belts. Het examen omvat ongeveer 20 meerkeuzevragen uit elk groot onderdeel van de ILSSBOK (Body of Knowledge) voor Green Belts en wordt georganiseerd in meer dan 8000 testcentra in 165 landen overal ter wereld.

Vereisten ICGB

Om de professionale titel van IASSC Certified Green Belt (ICGB) te behalen via de International Association for Six Sigma Certification, moeten kandidaten het IASSC Certified Lean Six Sigma Green Belt examen afleggen met een minimumscore van 580 punten uit een maximum van 750. Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden voor dit examen. Voor meer informatie, zie de veelgestelde vragen en de positie van de IASSC i.v.m. kennis en toepassing.

Voorbereiding IASSC examen

Voor kandidaten die dit examen willen afleggen is het aangeraden, maar niet verplicht, om een Lean Six Sigma training te volgen via een gekwalificeerde instelling, met een Lean Six Sigma trainer of via een bedrijfsprogramma. Het is ook aangeraden, maar niet verplicht, dat de kandidaten een zekere mate van praktische ervaring met Lean Six Sigma en met projecttoepassing hebben.

IASSC Certificering

Wanneer ze dit examen positief voltooid hebben krijgen de professionals een certificaat, geschikt om in te lijsten, dat uitgereikt wordt door de International Association for Six Sigma Certification of zijn aangewezen exameninstelling, People Cert. De geslaagde kandidaten ontvangen ook de IASSC Marks en de IASSC Marks Usage Policy, die gebruikt kunnen worden op openbare profielen zoals LinkedIn. Ze mogen de titel ICGB, IASSC Certified Green Belt of elke andere goedgekeurde variant van deze titel achter hun naam voegen, volgens de IASSC Marks Usage Policy.